Uncategorized

Healing van de zwangerschap: acceptatie van moederschap

Tijdens de zwangerschap ervaart je kindje jou als zichzelf. Jij en je kindje zijn één. Dat wat er in jou afspeelt, speelt zich ook af bij je kindje, maar dan in een bio-chemische vorm. Healing van de zwangerschap kan nodig zijn als je kindje zich te lang in een stress-situatie bevindt.

Tijdens mijn zwangerschap merkte ik wel allerlei veranderingen op, maar kon niet de link leggen dat ik zwanger was. Ondanks mijn stralende huid (terwijl ik een droge huid heb en soms last heb van eczeem) en mijn nieuwe en welkome krullen (in mijn normaal stijle haren), zag ik niet dat mijn kindje aan het groeien was. Ik wilde het ook niet weten.

Ik had eerder last van mijn buik en kon de vinger er maar niet op leggen wat er aan de hand was. Wel ervaarde ik nieuwe gewaarwordingen: ik veranderde een bepaalde ongezonde leefstijl in een gezonde. Zo liet ik automatisch alcohol staan, at bepaalde voeding niet (meer) en had ik de aandrang om te gaan sporten – wat ik ook maar heb gedaan. En zocht ik veel vaker de rust op. Ik had de onuitstaanbare drang om soms een powernap te doen. Dan voelde ik me na een kwartier tot half uur slapen weer helemaal boven Jan.

Pas nadat iemand mij mijn horoscoop opmaakte en daarbij een systemische oefening deed, kon ik ervoor open staan dat er misschien een zieltje zich intussen had aangediend. Ik kon het nog niet geloven, maar maakte toch een afspraak met de dokter. De echo’s spraken voor zich.

Daarna werd ik me gewaar dat ik me soms ineens angstig kon voelen. Ik voelde daarmee mijn hele systeem verkrampten en was bang dat mijn ongeboren kind daar wat van mee kreeg. Als zieltje zag ik hem dan “uit” mij vertrekken, maar kon hem dan met geruststellende woorden weer terugvragen.

Nu 8 maanden na zijn geboorte, zie en ervaar ik dat ik mijn moederschap nog niet volledig heb willen en kunnen erkennen. Ik leefde gewoon van dag tot dag en accepteerde wat er was. Maar het werkelijke besef dat ik nu moeder ben, had nog niet willen indalen. Ik heb het even gezocht in het verloop van de zwangerschap, maar het blijkt dat ik hem, ondanks het-niet-willen-weten, toch erkende, door mijn veranderende leefstijl door goed te luisteren naar mijn veranderende lichaam. Het moment dat ik de energie van moeder-zijn accepteerde, ontstond er ook een liefdevollere en harmonieuzere verbinding tussen mij en mijn kindje. Hij is een blijere baby, durft nog meer zichzelf te zijn en zoekt nu duidelijk meer mijn zorgzaamheid voor hem op.

Back To Top