Stromen van bevroren vuur

En ineens sta ik daar, laaiend van woede….

Huh? Waar kwam dat vandaan? Ik zie nog de pit openbreken en ik kan het niet meer bij elkaar houden. Het krakt, breekt open en een enorm licht van binnenuit wil naar buiten stralen…. Met moeite beheers ik me, want ik heb geen enkele reden om de woede te botvieren… het was slechts een aanleiding…. Niet de ware reden…

Ik schrik van mezelf en wat voor invloed het heeft. Het is een naar buiten gerichte energie die de hele ruimte wil vullen; het is een energie die de hele wereld wil veranderen en niet zozeer naar míjn hand, maar naar het goddelijke… naar goedheid… waarom zijn mensen zoals ze zijn? Maar ik weet dat dit een retorische vraag is.

Onrustig van alle losgebarsten energie die nu niet de juiste uitlaatklep krijgt, kom ik in beweging. En al bewegende valt mij iets toe. Een inspiratie. Enthousiasme. Ik word laaiend enthousiast. Een zaadje kan geplant worden. In grond wat nog bewerkt moet worden, maar ik heb goede hoop.

En ineens glimlach ik daar, laaiend van enthousiasme….