Designed by Freepik

Slapeloosheid en Slaapproblemen

Slapeloosheid en Slaapproblemen

Goede nachtrust voor een goed herstel

Slapen is lekker. En na een nachtje goed slapen, voel je je weer beter. Maar als slapeloosheid en slaapklachten voor langere tijd een probleem vormen, dan liggen verergering van klachten en/of terugval (van klachten) op de loer. Door de wisselwerking van het psychisch en sociaal welbevinden is de werkelijke oorzaak soms moeilijk te achterhalen.

Energetische therapie bij slapeloosheid en slaapklachten

Energetische therapie kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit bij één of meer van de volgende situaties.

  • Als er sprake is van nachtelijke angsten kunnen de angsten na een aantal sessies verdwijnen en de (innerlijke) rust weer terugkeren.
  • Heb je last van oververmoeidheid, piekeren of malen dan kun je door energetische therapie (leren) makkelijker ontspannen.
  • Tijdens behandelingen kun je je eigen belemmerende gedachten en emoties ontdekken en deze oplossen zodat je weer beter kunt (door)slapen.
  • Door de behandelsessies kun je je weer veilig in je eigen lichaam de rust voelen.
  • …. en meer.

Coaching in gewoonten die bij jou passen

Tijdens de coaching nemen we je (slaap)gedrag, je gedachten en emoties onder de loep.

  • welke slaapfasen bestaan er en hoe is jouw slaapgedrag;
  • zijn er gewoonten die je slaapgedrag beïnvloeden en waar kun jij ‘winst’ behalen;
  • ontdek gedachten en overtuigingen die je goede nachtrust belemmeren; hoe verander je deze niet-helpende gedachten of overtuigingen naar nieuwe bekrachtigende helpende gedachten.
  • indien nodig leer je technieken om je te kunnen ontspannen en/of je eigen gedachten en gevoelens te kunnen observeren.

De coaching is een cognitief-gedragsmatige aanpak zonder medicijnen (zoals in de GGZ) met aan het eind van elke sessie een holistisch energetische behandeling om je eigen kracht te ondersteunen.

Aanmelden

Heb je slaapproblemen en bestaan ze langer dan 3 weken? Ben je bereid om naar je eigen gedrag te kijken en deze te veranderen om je slaapgedrag te veranderen? Wil je alleen energetische behandelingen of ook coaching ter ondersteuning?

Meld je dan via onderstaand contactformulier aan. Heb je allereerst vragen, dan kun je dit contactformulier ook gebruiken.

Wanneer je bij je zorgverzekering een aanvullend pakket hebt waarbij complementaire of alternatieve zorg wordt vergoed, ontvang je hiervoor factu(u)r(en) om deze in te kunnen dienen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de zorgverzekeraar.

Je naam *

Je email *

Woonplaats *

Telefoonnummer *

Onderwerp

Je bericht

captcha

Je behandelaar

Esther Hoffmann, gedragstherapeut en holistisch energetisch therapeut, is je behandelaar m.b.t. slaapproblemen.

Esther is een ervaringsdeskundige als het gaat om slapen en slapeloosheidsklachten. Sinds ze zich is gaan verdiepen in dit onderwerp, heeft ze gemerkt dat ze veel invloed heeft op haar eigen slaapgedrag. Dit is bevestigd tijdens een bijscholing waarin de cognitief-gedragsmatige aanpak werd behandeld.  Nu ze handvatten heeft om de slaapklachten aan te kunnen pakken, wil ze graag haar kennis en ervaringen met anderen delen om hun slaapproblemen te verhelpen.

Deze werkwijze is een cognitief-gedragsmatige niet-medicamenteuze aanpak van slaapproblemen in de GGZ ondersteund met holistisch energetische therapie.