Gevalsbeschrijvingen

Hieronder kun je in verkorte en geanonimiseerde vorm gevalsbeschrijvingen lezen. Zo kun je je misschien een beeld vormen welke type ongemakken onder andere in de praktijk voorkomen.

Gebroken enkel

Hulpvraag: Mw. A., 48 jaar, heeft haar enkel na een val gebroken.
Intake: A. is op haar vakantieadres gevallen. De arts aldaar heeft een verstuiking geconstateerd. De pijn echter was ondraaglijk en A. heeft haar vakantie vervroegd afgebroken. Terug in haar woonplaats constateert de arts dat de enkel wel degelijk is gebroken. Maar doordat er al op is gelopen zijn de botten van elkaar verschoven en moet het gezet worden. A. heeft nu een gips en mag 2 weken niet lopen. Na 2 weken verklaart de arts dat het nog steeds niet goed is en dat de gips om moet blijven. A. vraagt enkele dagen na deze verklaring om energetische hulp.
Behandeling: Door te ‘zien’ in het energetisch veld kan er geconstateerd worden dat er sprake is van een verschuiving van een bepaald stuk van het bot. Dit wordt met gedachtenkracht teruggezet. Dit ervaart A. heel sterk als krachttraining. Als het bot terug op de plaats komt, ontstaat er een trilling door de voet en het hele been. Na een week is A. weer terug waarbij ‘te zien’ is dat de enkel goed geneest, maar dat de wreef is ingezakt. Hier wordt via gedachtenkracht van onderaf op ‘geduwd’ zodat er een welving ontstaat.
Resultaat: A. bericht een week later dat ze in het ziekenhuis is geweest en dat de enkel goed geneest. Het gips is eraf. De wreef is wat opgezwollen. Dit kan komen doordat A. een tekort aan ruimte in het gips heeft ervaren. Ze mag in ieder geval weer heel voorzichtjes de voet in het loopgips gaan belasten en langzaamaan weer beginnen met lopen.
Trajectduur:  2 behandelconsulten.

Pijnlijke knie

Hulpvraag: B., een man van in de 50, heeft het idee dat zijn pijnlijke knie hem meer wil vertellen.
Intake: B. kon tijdens een potje voetbal een kopbal maken en is daarbij verkeerd neergekomen. Daarbij heeft hij zijn kniebanden verrekt. Gelukkig is er verder niets aan de hand. Hij gaat nu sinds een paar weken naar de fysiotherapie. Diep van binnen echter weet hij dat er ook iets energetisch aan de hand is.  Zijn lichaam wil behalve rust hem nog meer vertellen, maar wat?
Behandeling: B. gaat op de behandeltafel liggen zodat het lichaam zelf kan aangeven wat er aan de hand is. Boven de knie, in de knieholte, in de lies en bij de enkels bestaan punten die gevoelig aanvoelen, maar niet pijnlijk. Door deze aan te raken, wordt er informatie vrij gegeven. Deze informatie gaan over de situaties wanneer een bepaalde gedachte (overtuiging) of emotie is ontstaan, wie erbij betrokken was en welke gevoelens een rol speelden. Dit zijn de wortels van ons denk- en gevoelsysteem. Door het te benoemen gaan er vervolgens in zijn energieveld nog meer ‘laatjes’ met informatie open waar hij niet bewust van hoeft te zijn, maar die wel losgelaten mogen worden. Met zijn uitademing laat hij de opgebouwde spanning in de punten los en ontstaat er ruimte voor nieuwe bekrachtigende gedachten (“Ik kan het wel.” En… “Ik mag op mijn gevoel vertrouwen.”) en de daarbij behorende gevoelens.
Resultaat: Er is weer doorstroming en warmte in het been merkbaar. Daarnaast voelt hij zich na de behandeling opgelucht en kan hij helderder de wereld in kijken. Een paar weken later geeft hij aan dat door de behandeling ook weer andere zaken duidelijker werden waar hij al een tijdje over aan het piekeren was. Hij heeft meer het gevoel dat hij weet waar hij nu voor staat. Dit weten heeft ook gevolgen voor zijn fysieke beleving: hij staat met meer kracht en dieper geworteld.
Trajectduur: Eénmalig vanwege een buitenkansje.

Darmobstructie en verborgen krachten

Hulpvraag: Dhr. C. is 78 jaar en heeft last van obstipaties.
Intake: C. vraagt alleen om hulp vanuit het licht. Hij is bekend met energetisch werk.
Behandeling: C. wordt stevig in zijn eigen vortex verankerd, want die is onvoldoende krachtig. Hij heeft zich een tijdje ingelaten met zaken waar men onvriendelijkheid niet schuwt. Dit heeft hem doen verzwakken. Hij wordt eraan herinnerd om in de kracht van het licht en de liefde te blijven zodat de schaduwen hem niet (meer) lastig zullen vallen. Daarna mag het darmkanaal bekeken worden en er wordt getoond dat er een energetische microchip in zijn darmkanaal aanwezig is. Een Lichtteam van medici verwijdert de chip waar coderingen en programmeringen op staan en niet bij zijn systeem horen, uit zijn darmen. Vervolgens krijgt C. een download van Nieuwe Aarde energieën en de nieuwste DNA-coderingen. Hij wordt ook aangesloten op de Nieuwe Aarde grids (raster). Hij kan door bepaalde grids te leggen o.a. mensen bij elkaar brengen, mensen enthousiasmeren voor een goed doel en hij kan waterleidingen en het water zelf zuiveren. Als hij het watergrid in tuinen, gebouwen, maar ook in open wateren zal leggen, zal dat de hele natuur beïnvloeden. Met zijn energetische capaciteiten kan hij de wereld mooier en schoner maken. Ook kan hij het water in zijn eigen lichaam (ons lichaam bestaat voor 70% uit water) gebruiken om zijn ingewanden te zuiveren. Dit zijn zíjn verborgen kwaliteiten: energetische vaardigheden die helend en zuiverend werken voor zichzelf en zijn omgeving.
Resultaat: C. herkent dat hij met het water een raster kan leggen en daar tuinen mee mooi kan maken. Ook de andere verborgen kwaliteiten herkent hij. Nu dit benoemd is, wil hij deze energetische vaardigheid bewuster toe gaan passen. Terwijl hij luistert naar de healing/activatie via de digitale geluidsopname, vertrekt er ook iets uit zijn darmen en hij vertrouwt erop dat dit effect heeft op zijn darmproblematiek. Later laat hij weten dat na 5 dagen zijn darmen genormaliseerd zijn.

Peesschedeontsteking

Hulpvraag: Mw. D., 58 jaar, zou graag willen dat haar pols geneest.
Intake: D. heeft al bijna een jaar last van haar pols, een vrij constante zeurende pijn. Wordt de pols belast dan is de pijn stekend en gebruikt ze een brace zodat de bewegingsvrijheid beperkt wordt en de pols meer rust krijgt. De huisarts en fysiotherapeut hebben de diagnose peesschedeontsteking vastgesteld. De prognose was dat D. met rust en fysio van de klachten af zou komen, echter, het zou een langdurig ‘verhaal’ worden. Hoewel D. in het begin fysiotherapie kreeg, leken de behandelingen in het geheel niet te helpen.
Behandeling: D. krijgt eerst een hands-on healing, maar al gauw wordt er gekeken naar de blauwdruk in haar energieveld. Een mogelijke reden waarom heling in het fysieke niet mogelijk is, is omdat vanuit het energetisch veld waar het etherische DNA ligt opgeslagen de coderingen beschadigd zijn. In dit geval was ‘zichtbaar’ dat het raster van lichtlijnen die zowel horizontaal als verticaal waarneembaar zijn, rondom haar pols en hand beschadigd waren. Op basis van intentie en gedachtekracht zijn deze lijnen hersteld. D. krijgt dit als visualisatie-oefening mee.
Resultaat: D. kan steeds vaker de brace van haar pols houden tot het nagenoeg niet meer nodig is. Heel af en toe moet ze deze (’s nachts) voor een paar uur dragen waarna het weer goed aanvoelt.
Trajectduur: 2 contactbehandelingen, maar ook op afstand.

Chronisch hoesten

Hulpvraag: E., een vrouw van 52 jaar, heeft al zo’n 17 jaar last van chronisch hoesten. Hier wil ze graag van af.
Intake: Iedere keer als E. verkouden wordt dan begint het chronisch hoesten. De aanvang is gemiddeld 1 tot 2 x per jaar, maar houdt dan langdurig aan, ongeveer een half jaar. Zij hoest als haar longen overprikkeld worden door temperatuurverschillen en spreken/zingen. Slechts bij een constant warme temperatuur en (adem)rust is het hoesten te controleren. De duur van deze hoestbuien kan variëren tot enkele minuten. Per dag raakt E. regelmatig (!) in zo’n hoestbui terecht. Zo’n 10 tot 50 keer. Soms is het op te hoesten slijm zo taai dat ze moet kokhalzen en overgeven. Deze situatie is al 17 jaar gaande. 17 jaar geleden hadden bij de start van deze hardnekkige hoest twee (belangrijke levens)gebeurtenissen plaats gevonden.
Behandeling: E. ondergaat twee energetische behandelingen op de behandeltafel. Tijdens de eerste behandeling wordt haar rechterlongvlies schoongemaakt en haar longblaasjes aangesterkt zodat ze minder gevoelig zijn. Daarnaast worden de lymfvaten alsook de -klieren schoongemaakt en doorgespoeld. Bij de tweede behandeling wordt er een kanaal bovenin de longen geopend zodat er ‘lucht’ uit kan lopen in de vorm van verdriet. Ook wordt er onderin de rechterlong een etherisch gat gemaakt waar een groen-kleurige slijmachtige substantie verwijderd wordt. Als kers op de taart krijgt E. sterrenstof in haar hart gestrooid. Dit alles gebeurt op etherisch niveau en niet in het fysieke.
Resultaat:
E. geeft na 3 maanden aan dat ze al twee keer verkouden is geweest maar dat het hoesten uitblijft. Ze durft het haast niet te geloven om na 17 jaar weer hoestvrij te mogen zijn, maar tot nu toe gaat het heel goed. Ze hoopt uiteraard dat dit zo mag blijven.
Trajectduur: E. heeft ook andere medische klachten waarvoor zij energetisch behandeld wordt. Dit is enkel een beschrijving van de behandeling van het chronisch hoesten.

Overgewicht

Hulpvraag: Een vrouw, T. van achterin de 40, vraagt om ondersteuning bij het te lijf gaan van haar overgewicht.
Intake: T. heeft last van overgewicht en reumatische gewrichtspijnen. Zij is nu 100% gefocused om weer gezond te worden, omdat ze nu een geweldig (werk)leven heeft. Haar fysieke klachten echter beperken haar in haar bewegingsvrijheid.
Behandelsessie: Voordat we aan de healing/readingsessie beginnen, vindt er centrering (of gronding) plaats. Ter hoogte van de relatie- en zonnevlechtcentra mogen vervolgens drie banden losgemaakt worden die in het universum opgelost mogen worden. Vanaf de schouders mag de schedelbasis behandeld worden waardoor er contact wordt gelegd met de schoudergewrichten. M.n. uit het linkerschoudergewricht spat blauw-wit vuurwerk. Door het contact van de schedelbasisrand te combineren met een punt bij het oor ontstaat er een paarse kleur die het linkerschoudergewricht in gaat. Dit brengt rust en heling. Door bij deze combinatie nog een derde punt (ook bij het oor) te pakken, komt er informatie vrij. Bij de bespreking was de informatie voor T. betekenisvol.
Door op de schouderbladen op de rug twee punten aan te raken wordt de doorstroming langs de ruggewervels bekeken. Deze loopt alleen door vanaf het zonnevlechtcentrum naar beneden. Dus mag er ter hoogte van het zonnevlechtcentrum, met de handen aan de zijkant onder de borsten, een energie naar boven in een helixachtige spiraal gaande beweging langs de wervelkolom, de nek, over het achterhoofd, naar voren en langs de hals naar de schoudergewrichten gevoerd worden. Vervolgens mogen mijn handen in de zij iets naar beneden om te voelen dat er een fontein van energie naar boven en naar beneden door de parasympathicus stroomt. Tot slot mogen zowel de 6e laag als de 3e en 1e laag opnieuw gegrond worden. Het fysieke lichaam mag tenslotte via de voeten gegrond worden.
Resultaat: T. ervoer dat er ringen door haar heen gingen. Zij ervoer heel diepe verborgen emoties die niet te uiten waren. Verder is ze nu heel ontspannen: het hart is heel rustig en tegelijkertijd heel ruimtelijk. Zij ademde heel rustig en voor haar gevoel door de huid i.p.v. via de neus of mond. Zij is nu (tijdelijk) geheel pijnvrij. De maag en het middenrif echter voelen wat draaierig of hebben een wat licht weeïg gevoel, maar dit ervaart T. als een goed teken.
Trajectduur: in de afgelopen 2 jaar zo nu en dan een healingsessie vanwege uiteenlopende hulpvragen die passen bij de ontwikkeling die T. doormaakt; dit is de beschrijving van 1 behandelsessie.