Het Avontuur van de Oversteek

HET AVONTUUR VAN DE OVERSTEEK
(Keuzes maken)

Gisteren was het nog makkelijk voor ons om in ons oude gedrag te vallen, maar willen we dat nog? Willen we weer hetzelfde van hetzelfde? Of willen we dat nieuwe? Wat ons leven zal doen veranderen?

Er waren eigenlijk geen twijfels, we hebben gekozen, maar het was zo makkelijk om hetzelfde te doen zoals we altijd deden. Maar om verandering in te zetten zullen we ons gedrag toch moeten veranderen. Eén stap per keer.

Vandaag is het tijd om een begin met de oversteek te maken. De oversteek naar de nieuwe realiteit. Langzaam, zoals een slak uit zijn huis kruipt en van de ene plek naar de andere, de oversteek maakt, zo komen wij ook wel op onze bestemming aan, maar we moeten wel stappen zetten – desnoods kruipend.

Het enige wat ons te doen staat is om uit onze schulp komen. Ook al voelen we ons verlegen of ‘raar’ in wat en hoe we ons naar buiten willen brengen. Deze eerste stap is al voldoende om vibrationeel af te geven dat we klaar zijn voor een verandering. Kom maar op, zeggen we dan onbewust, waardoor het vervolgens mogelijk is dat er zich weer nieuwe dingen kunnen ontvouwen.

Om die eerste stap te kunnen zetten, mogen we in onszelf blijven geloven. Zolang we niet in onszelf geloven, blijven we in onze schulp. We blijven hangen en dralen om de eerste stap te zetten…

En het begint bij het zien van hoe mooi we eigenlijk zijn… wie we werkelijk zijn… wat we kunnen doen om naar voren toe te kunnen bewegen… hoe we ieders leven op een positieve manier kunnen beïnvloeden….

Om Nahko (Medicine for the people) te quoten:
“I have come to build a bridge, so come let’s build. Build, build, build.”

In Dienstbaarheid,

Esther